Choď na obsah Choď na menu

Zaujímavé miesta v Ázii

Ázia je úžasný kontinent. Zaberá asi 30% rozlohy zemskej pevniny a je domovom väčšiny ľudskej populácie. Jej rôznorodosť je naprieč regiónmi obrovská, vďaka čomu ponúka množstvo atraktívnych miest.
 

Taj Mahal - India

Do indického mesta Agra mieri ročne milióny ľudí, ktorí túžia vidieť legendárny Taj Mahal, jeden zo siedmych divov sveta, na vlastné oči. Na pravom brehu rieky Jamuna sa na sedemnástich hektároch rozprestiera nádherný historický komplex, ktorý je považovaný za klenot moslimského umenia.

 

Angkor Wat - Kambodža

Angkor Waj je najznámejší chrám v Archeologickom parku Angkor, ktorý sa rozprestiera na ploche viac ako 400 kilometrov štvorcových. Park patrí k najzaujímavejším miestam v Ázii. Samotný chrám Angkor Wat sa nachádza šesť kilometrov severne od mesta Siem Reap.

 

 

Peking - Čína

K zaujímavým miestam v Ázii určite patrí aj Peking . Predstavuje živú a pôsobivú kombináciu modernej Číny a jej bohatej histórie. Je hlavným mestom krajiny už viac ako 800 rokov a zároveň miestom mnohých najlepších pamiatok. Tiež tu môžete vidieť Veľký čínsky múr.

 

 

Dedina Ubud, Bali - Indonézia

 

Malá obec Ubud je zaujímavým miestom, kde možno nasať atmosféru jednej zo špičkových ázijských kúpeľných destinácií. Medzi známou balijskou masážou, akupresúrou, aromaterapiou a ďalšími procedúrami sa môžete ponoriť do panenskej prírody v okolí.  Dedinka je tiež pôsobivá pre svoje tradičné ryžové políčka na svahoch v okolí domov.

 

Ostrov Bunaken - Indonézia

Ostrov Bunaken je súčasťou Národného morského parku Bunaken. Je jedným z najkrajších miest v Ázii, pri severnom cípe ostrova Sulawesi. Národný park sa vyznačuje nadpriemerne vysokou úrovňou biodiverzity. Rozmanitosť koralov a podmorského života v spojení s teplotou vody 27 - 29 °C láka do regiónu každoročne množstvo potápačov. 

 

 

Masada - Izrael

Medzi najkrajšie miesta v Ázii sa radí aj pevnosť Masada. Je to staroveká pevnosť na juhu Izraela, ktorá je pôsobivá hlavne svojou polohou. Bola postavená na izolovanej skalnatej plošine vrchu, na rozhraní skalnatých hôr a púšte. K ďalším zaujímavostiam pevnosti Masada je výhľad na Mŕtve more. Pevnosť je ohraničená múrom vysokým 4 metre s množstvom vežičiek. 

 

Grand Palace Bangkok - Thajsko

Bangkok patrí medzi najzaujímavejšie miesta v Thajsku ale aj v celej Ázii. Tvorí hlavnú vstupnú bránu do Thajska a predstavuje zmes kultúrnych pamiatok, mestského života a turistických atrakcií. Medzi najpopulárnejšie pamiatky patrí Grand Palace, veľký komplex budov v samotnom centre Bangkoku. Palác pôvodne slúžil ako rezidencia kráľov, dnes väčšia časť slúži ako múzeum.

 

Nara Park - Japonsko  

Nara Park je verejný park v meste Nara, na úpätí hory Wakakusa. Je jedným z najstarších a najkrajších parkov v Japonsku. Japonci ho považujú za prírodný poklad. K jeho atrakciám patria voľne žijúce jelene Sika, ktoré možno v parku hojne vidieť. Jelene v parku sú považované za posvätné.

Súostrovie Langkawi - Malajzia

Súostrovie Langkawi tvorí celkom 104 ostrovov, vzdialených asi 30 kilometrov od severozápadného pobrežia Malajzie. Ostrovy sú známe pre dlhé biele pieskové pláže, ktoré sú považované za jedny z najkrajších v Ázii.  Najpopulárnejšia je krásna pláž Tengah Beach

 

Hoi An - Vietnam

Prístavné mestečko Hoi An je tiež prezývané ako Benátky Vietnamu. Historické centrum, vrátane starého prístavu, je zapísané do svetového dedičstva UNESCO ako príklad obchodného prístavu z 15. až 19. storočia v juhovýchodnej Ázii. Historické centrum má pôvabnú zmes budov s miestnymi architektonickými prvkami a prvkami cudzích vplyvov. K najkrajším častiam patrí nábrežie a niekoľko koloniálnych budov v okolí.